Bakan Dinçer: Kaçırılan öğretmenle ilgili yeni gelişme yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2011 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bir öğretmenin terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılmasına ilişkin, ''Yeni bir gelişme yok. Kaçırılmasıyla ilgili bilgileri var elimizde sadece'' dedi.Bakan Dinçer, Çınar Kolejinin Büyükçekmece şubesinin açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bir öğretmenin terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılmasına ilişkin soru üzerine Dinçer, ''Yeni bir gelişme yok. Kaçırılmasıyla ilgili bilgileri var elimizde sadece'' diye konuştu.

Dinçer, eğitim camiasının Türkiye'nin en fedakarlık yapan camialarından biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Terörün eğitim camiasının mensuplarını hedef almış olması, aslında kendisine de sıkacağı bir kurşundur. Oraya giden öğretmenlerimiz, o köylerde hizmet etmeye çalışan insanlarımız, o yöre halkının makus talihini yenmeye gidiyor. O çocukları eğiterek, oradaki sorunları çözecek kaynak sağlamaya çalışıyorlar. Bu alınan hedef, yanlış bir hedeftir ve buradan elde edecekleri hiçbir şey yok. Bu konuda yapılan şeyleri şiddetle kınıyorum ve gereği neyse, alınması gereken tedbir neyse, onu da yapacağımızı buradan bildirmek istiyorum.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber